Program vår/sommar 2019

Tipspromenad

Vi träffas vid Bandygrytan i Sandvik söndag 7/4 klockan 13:00. Kaffe, saft och korv serveras. Vuxna 20 kr och barn (12 år och under) 5 kr.

Blomsterkväll med Sara

Kom till bygdegården och låt er inspireras av Sara från Johannesbergs Blomsterhandel som sätter ihop fina blomarrangemang inför påsken. Onsdag 10/4 kl 19:00. Inträde 150 kr inkl. fika. Lotteri med kvällens alster som vinster.

Städdagar

Städdagar i Bygdegården lördagarna 4 och 11 maj kl 09:00. Kom och städa så gör vi fint både inne och ute. Det blir roligare ju fler vi är som städar.

Knytkalaz med lite Danz

Lördag 18 maj kl 19:00 i Bygdegården. Bygdenz Band underhåller med musik och sång. Ta med det du vill äta och dricka. Lotterier. Baren håller öppet och blandar gärna till Irish coffee. Inträdet är en valfri summa som går till ”Takfonden” och erlägges direkt i ”Svarta lådan” eller swishas till 123 00 933 28, märk insättningen med ”Knytkalaz”.

Sandviksfest igen!!

Planera för en ny skaldjursfest vid Sandviksbadet någon gång i augusti. Ladda picknickkorgen med mat, dryck, tallrik, bestick och glas. Vi står med partytält, bord, stolar och musik.

Årets Kulturarvsdagar

Kom och deltag i Kulturarvsdagarna 7-8 september i Bygdegården.

Årets tema är Konst och Underhållning och vi inbjuder dig som:

  • vill visa upp egenproducerad bildkonst och hantverk i olika tekniker, t ex: film, foto, textil, måleri, skulptur, trä, metall och keramik.
  • vill stå på scenen och t ex läsa egen poesi, visa levande rollspel, cirkuskonster eller annan scenkonst, dansa och/eller musicera.

Inlämning av föremål i bygdegården: Torsdag 5 september kl 16:00-20:00.
Anmälan till scenframträdande samt information: Kerstin Hamberg tel 073-99 33 677.

Hjärt- och lungräddningskurs

Halvårsvis har vi en hjärtstartare i Bygdegården. För att kunna hantera den behöver vi kunna ”Hjärt- och lungräddning”. Därför har vi beställt en hjärt- och lungräddningskurs i Röda Korsets regi. Kursen blir i Röda korsets lokal ”Gula Villan” bredvid lekplatsen i Stadsträdgården tisdagen 15 oktober kl 18:00.

Denna inbjudan riktas till medlemmarna i Bygdeföreningen och Fornminnesföreningen. För att kursen skall bli av behöver vi 10-14 deltagare. Kursen är gratis.

Anmälan senast 1 oktober per telefon eller SMS till Jan Hamberg 070-547 95 61.

Förmiddagsfika

Vi fortsätter med fika som vanligt varje fredag klockan 09:30. Vi bjuder på kaffe eller te och du tar med det du vill ha till.